X

Primul lucru pe care să îl faci dacă suferi de o criză de rinichi

Primul lucru pe care să îl faci dacă suferi de o criză de rinichi. Rinichii filtrează deșeurile și lichidele suplimentare din sânge, astfel încât acestea să poată fi eliminate din organism prin urină. Atunci când rinichii nu mai funcționează și nu își mai pot face treaba, se numește insuficiență renală.

Ce este o criză renală?

Durerea unei crize renale este foarte puternică și este adesea comparată cu cea a nașterii. Ea apare atunci când o piatră din rinichi începe să se deplaseze pe traseul urinei către ureter. Căderea bruscă a unei pietre din rinichi în ureter este începutul crizei renale. Mișcarea calculului prin tractul urinar duce la incapacitatea de a urina. Aceasta determină întinderea capsulei renale, care este principala cauză a durerii severe.

CITEȘTE ȘI: Care este efectul pepenelui asupra tensiunii arteriale, ochilor și rinichilor

Primul lucru pe care să îl faci dacă suferi de o criză de rinichi

Dacă dumneavoastră sau o persoană dragă suspectați o criză renală, trebuie să apelați imediat la o ambulanță sau să vizitați cea mai apropiată unitate medicală.
În timp ce așteptați ajutor profesional, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a calma durerea severă.

Criza renală este o afecțiune care poate fi de foarte lungă durată. La unele persoane, durează de la o zi la o săptămână. Până când nu eliminați calculul prin urină, afecțiunea nu poate fi vindecată.
Pentru a fi siguri că criza a încetat, cel mai bine este să consultați un urolog.

11 sfaturi pentru a preveni insuficiența renală

Deoarece hipertensiunea arterială și diabetul sunt cele mai frecvente cauze ale insuficienței renale, multe dintre sfaturile de prevenire se referă la gestionarea acestor două afecțiuni.

Controlează-ți glicemia

Diabetul crește riscul de boli de inimă și insuficiență renală. Acesta este doar un motiv pentru a vă controla glicemia.

Controlează-ți tensiunea arterială

Tensiunea arterială ridicată vă poate crește riscul de boli de inimă, precum și de insuficiență renală.

Mențineți o greutate corporală sănătoasă

Obezitatea poate crește riscul de afecțiuni asociate cu insuficiența renală, cum ar fi diabetul și hipertensiunea arterială.

Dieta sănătoasă pentru inimă

Urmați o dietă sănătoasă pentru inimă – săracă în zahăr și colesterol și bogată în fibre, cereale integrale, fructe și legume.

Mai puțină sare

Consumul unei cantități mari de sare este legat de hipertensiunea arterială.

CITEȘTE ȘI: De ce este cafeaua cea mai bună băutură pentru rinichi

Beți mai multă apă

Deshidratarea reduce fluxul sanguin către rinichi, ceea ce îi poate afecta. Întreabă medicul cât de multă apă ar trebui să bei pe zi.

Limitați consumul de alcool

Alcoolul crește tensiunea arterială. În plus, alcoolul conține o mulțime de calorii, ceea ce duce la creșterea în greutate.

Opriți fumatul

Fumatul reduce fluxul sanguin către rinichi. Acesta afectează funcția renală la persoanele cu sau fără boli renale.

Limitați medicamentele pentru durere

Luarea unor cantități mari de medicamente antiinflamatoare reduce cantitatea de flux sanguin către rinichi, ceea ce îi poate afecta.

Reduceți stresul

Reducerea stresului și a anxietății scade tensiunea arterială, ceea ce este benefic și pentru rinichi.

Exerciții fizice regulate

Exercițiile fizice, cum ar fi înotul, mersul pe jos și alergatul, pot ajuta la reducerea stresului, la gestionarea diabetului și a hipertensiunii arteriale și la menținerea unei greutăți sănătoase, potrivit actualno.com.

Dacă credeți că ați putea avea o boală de rinichi , este important să mergeți la medic pentru o evaluare. Diagnosticul și tratamentul precoce pot ajuta la încetinirea progresiei către insuficiența renală.
Dacă știți că aveți boală renală, vizitați medicul în mod regulat pentru a vă monitoriza funcția renală. Deși boala renală cronică nu poate fi inversată, progresia acesteia poate fi încetinită cu un tratament adecvat.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro